måndag 24 juni 2013

Vistelsegaranti....

Idag såg jag att Adoptioncentrum har beslutat införa en vistelsegaranti för de familjer som får stanna här i Kenya mer än tio månader.
Den gäller dock inte oss utan "bara de familjer som startat en adoptionsprocedur på Kenya efter Adoptionscentrums styrelses beslut 2013/03/24".
Här kan ni läsa vad AC skiver på sin hemsida.

Vistelsegaranti för Kenya


Adoptionscentrum har beslutat införa en vistelsetidsgaranti för familjer som adopterar från Kenya.
Med anledning av den långa vistelsetiden i landet vid adoption från Kenya och det faktum att vistelsetiden kan variera har Adoptionscentrum beslutat att införa en begränsad vistelsetidsgaranti för de familjer som adopterar från detta land.
Garantin är tänkt som ersättning för boendehyra och träder i kraft när vistelsetiden överskrider 10 månader. Mot uppvisande av kvitto för boendekostnad i Kenya har en familj möjlighet att få en ersättning till en summa av högst 10.000 kronor per månad, räknat från ankomstdatum till första möjliga hemresedatum, utöver tio betalningsmånader som familjen behöver vistas i Kenya för att genomföra sin adoption, dock med en begränsning på fem månader. Om någon familj behöver stanna kvar ytterligare tid, skall särskild prövning göras om möjlighet till fortsatt stöd
Denna vistelsegaranti gäller för familjer som startat en adoptionsprocedur på Kenya efter Adoptionscentrums styrelses beslut 2013/03/24.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar